Amikor ülök a gép előtt, bólogatva, mint egy eszelős, tudom, hogy jó munkát végeztem

- 3 perces olvasmány
plusbeats_track_terrace_progressive_house_július_2019
track terrace progressive július 2019

Quivver már nem nagyon szorul bemutatásra, hiszen a brit származású John Graham már a szakma veteránjának számít, 27 éves pályafutásával a háta mögött. Skanna, Space Manoeuvres, Stoneproof és Tilt mind Graham alteregói, melyeket használt az évek során. Eklektikus szettjeiben fellelhető a techno, a house számos alfaja, a DnB és az ambient is. Egy valóban zeneértő művészről beszélünk, aki több hollywood-i film és videójáték soundtrack-jét is készítette, de pár éve az éneklésben is kipróbálta magát barátja, Sasha oldalán. 

Idegőrlő egy élmény volt, de a közönség reakciója mindig fenomenális. Csak 5 percig voltam a színpadon, így nem tudtam megszokni, de egy hatalmas adrenalin löket volt mindenkinek az biztos. Sasha nagyon élvezte.

A sokoldalú előadó és művész már évtizedek óta önti magából a minőségi muzsikákat, számos műfajban és stílusban és nem tervez visszavonulni a zenéléstől. Az elmúlt 3 évet a Beatport 4. legnépszerűbb progressive előadójaként zárta és továbbra is együttműködésben áll a szcéna olyan ikonikus kiadóival mint a Stil Vor Talent, a Bedrock vagy a Tronic. 

2017-ben adott életet Controlled Substance nevezetű kiadójának, melyen a sötétebb, kísérletezős oldala mutatkozik meg. Egyik legsikeresebb track-je a 2018-as Omega remixe, mely szintén a sötétebb ütemek képviselője a progressive house műfajban. 

A progresszivitás és az innováció a vérében van, hiszen legtöbb száma a továbbgondolt progressive techno stílust képviseli. Így van ez a szintén 2018-as In Name Only című kiadványával is, melyet Christoph-al közösen készített el és amelyből a Moonwalk is készített egy nagysikerű feldolgozást. Ez egy sötétebb hangzású hipnotikus darab, ami tökéletesen tükrözi a két előadó hangzásvilágának összhangját.

A track eredetileg a Selador 5. születésnapi albumába készült. Összepakoltam egy alap groove-ot és némi szintivel feldobtam az egészet, majd elküldtem Chrisnek, aki feltöltötte dallamokkal és egy hatalmas muzsikát varázsolt belőle.

John hangzását mellesleg alapjárton ez a sötétebb árnyalat és a hipnotikus motívumok jellemzik manapság, illetve különösen nagy figyelmet szentel a roove-nak újabban. 

A legújabb Quivver cucc az, ami leginkább én vagyok mostanában. Ez a sötét, roovy és hipnotikus szál mindig is jelen volt a zenémben, de az elmúlt években már csak ezt a vonalat szeretem képviselni. Általában van 4-5 basszus és pár dob a tarsolyomban, amik klappolnak egymással és nagyon élvezem ezek variálását. Amikor csak ülök a gép előtt, megállás nélkül bólogatva, mint egy eszelős, tudom, hogy jó munkát végeztem.

Július 27-én sem lesz hiány esztelen bólogatásban, hiszen a TrackTerrace-on, Budapest egyetlen szabadtéri underground helyszínén fog zenélni Quivver, Chriss Ronson, Metha, Kühl és Behrmann társaságában.

 Forrás: EDM Identity, DJ Mag, Change Underground