Paul Van Dyk 12 millió dollár kártérítést kap

- 2 perces olvasmány
trance dj per
trance dj per

2016-ban A State Of Trance fesztiválon való fellépése során Paul Van Dyk leesett a színpadról, ami kis híján a halálát okozta. A Dj pert indított a rendezvényszervező cég, az  ALDA Events B.V. ellen, amit végül meg is nyert, így 12 millió dollár üti a markát.

Az esés súlyos gerincsérülést, agykárosodást és 3 hónapos felépülési időt eredményezett. A 46 éves Paul nem emlékszik semmire a balesetből, aminek során 10 métert zuhant, egy jelöletlen lyukon keresztül, amit csak egy darab törölköző takart.

„Nem emlékszem semmire. Szerintem ennek a védekező mechanizmus az oka, amit az agy kreált. Egy videó rögzítette az eseményt, de nem merem megnézni, mert nem hiszem, hogy jót tenne nekem.” – mondta a mester.

Korábban azt is sérelmezte, hogy a szervezők, sőt Armin Van Buuren által sem történt semmilyen megkeresés irányába, a helyzet békés rendezése érdekében, így most, közel 3 év elteltével kapott végül jóvátételt, 12 millió dollár értékben, amit a rendezvényt szervező cég, a hatályos bírósági döntés alapján fizet meg számára.

A döntés értelmében az ALDA képtelen volt egy biztonságos színpad felállítására és semmilyen módon nem tájékoztatták a fellépőket a veszélyről.
Hosszú idő után a trance mester végre teljesen felépülni látszik, miközben nemrég hazánkban is belefutott egy kellemetlen pillanatba, ám az eset közel sem járt akkora lelki sérüléssel, mint a feljebb taglalt:

Forrás: Techno Station