Tristan a psytrance szcéna római gladiátora

- 4 perces olvasmány
tristan dj psytrance zene
tristan dj psytrance zene

Jungle Dj-ként kezdte a rave korszak hajnalán, a Neil Young és folk rock rajongó Tristan, akit a psytrance szcéna római gladiátorának neveznek, elsősorban nem a 183 centis magassága és robosztus testalkata miatt. A jelző inkább a lendületet hivatott leírni, amivel lassan három évtizede van jelen a psy szcéna globális arénájában, ahol számtalan fesztivál és a klubfellépést, 4 szerzői albumot és számos megjelenést követően is a kezdeti időszak lelkesedésével pörög, nap mint nap.

A kezdeteket, a ’90-es évek elejét, az akkoriban sokak sorsát és életét örökre megváltoztató Goa szigete jelenti, vagyis akkor, az ott erősen alakuló psy stílus, ami őt is azonnal magába szívta.

„ Már jó ideje djztem, amikor 1993-ban, egy indiai nyaralás mindent megváltoztatott. Az ottani goa trance bulikon átélt élmények, egy számomra teljesen új világot tártak fel előttem, amibe akkor beléptem és tudtam, hogy nem lesz visszaút. Mindamellett, hogy folyamatos kihívásokkal jár ez a szakma, nagyon hálás vagyok, hogy így alakult az életem, nem cserélném el semmiért.”

Ha már a kihívásoknál tartunk, számára a legnagyobb az volt, amikor feleségével úgy döntöttek családot alapítanak, ami, mint tudjuk, a folyamatos utazást igénylő Dj szakmában nem éppen egy pozitív tényező. De végül megoldotta ezt is, vagyis megoldották, az egyetlen és igazi példaképével, a szeretett nővel.

„Számomra a feleségem testesíti meg a világon az abszolút szabadszellemű, nyitott, természetes és a legszerethetőbb emberi lényt. Nem mondanám, hogy a karrieremben lettek volna nagyon nagy kiugrások, áttörések, viszont mindig is meg tudtam élni abból, amit szeretek. Mindezt figyelembe véve gyakran elgondolkozom azon, hogy mennyire szerencsés fickó vagyok, és tudom, hogy ennél többet nem is kívánhatnék az élettől.”

Ez így valóban jól hangzik és el is hisszük neki, hogy irigylésre méltó a saját ritmusod szerint élni a mindennapokat, ahol az egyetlen főnököd, mint mondja, az aktuális kiadód vezetője. Akinek, tegyük hozzá, egy olyan kreatív elme esetében, mint ő, szintén nem lehet túl sok oka panaszra. A kiadó pedig amiről szó van, egyértelműen a Nano Records, ahol először 2010-ben jelent meg EP-je és azóta is, szinte kizárólag ott jelennek meg a kiadványai.

A megjelenések, mint mondja, igen nagy jelentőséggel bírnak. Az albumoknak épp úgy megvan a maguk szerepe, mint a kislemezeknek, vagy remixeknek és más előadókkal közösen írt zenéknek.

„Azt gondolom egy albummal tökéletesen bemutatható az irány, amit az adott producer képvisel. Ha ez megvan, már tudni fogják az emberek, hogy mire számítsanak tőle, jöhetnek a remixek, az önálló megjelenések. Fellépéseket, igazi áttörést azonban tényleg csak egy „egész estés” anyag hozhat. „

Ez utóbbiból neki már négy is van, az utolsó ugyan már 5 éve jelent meg, de Way Of Life és az azóta kiadott zenék még jó ideig biztosítják a helyét a legnagyobb fesztiválok és a legjobb klubok színpadán, április 12-én éppen Budapesten, az A38-on, ahol Oleg és Wegha társaságában részesíti majd kozmikus ölelésben az ott megjelenteket.
Forrás: Dreamland Magazine, Universal Religion, IDM Mag