Ütős dokumentumfilm a német techno-kultúra születéséről

- 2 perces olvasmány
dokumentumfilm techno kultúraIgazi techno fanatikusnak tartod magad? Csekkold le a 2008-as „We Call It Techno!” című dokufilmet Holger Wick és Maren Sextro rendezésében, ami garantáltan új infókkal szolgál a kultúra kialakulásáról minden techno rajongó számára.

„1989-ben a fal ledöntésével és a techno mozgalom folyamatos növekedésével úgy éreztük megváltoztathatjuk az egész világot.”
(Cosmic Baby,Berlin)

A 90-es évek elején a technológia fejlődésének és bizonyos politikai eseményeknek köszönhetően egy új szcéna látott napvilágot, ami euforisztikus módon ünnepelte az új korszak hajnalát. Számos német város aktivistái egy új zenei és klubkultúra kialakításán munkálkodtak, melynek magját a techno és a house képezte. Ez a trend hamar mozgalommá nőtte ki magát.

A techno egyik alapvető eleme a kísérletezés és a határok átlépése, aminek egyik következményeképpen a rajongókból Dj-k és promóterek váltak, vagy éppen kiadó alapítók. Az alábbi film megtekintése ennek a független mikrokozmosz létrejöttének pillanataiba enged betekintést.

A közel két órás filmben megszólal többek között Cosmic Baby, Mijk van Dijk, Elsa for Toys, Hell, Mike Ink., Jürgen Laarmann, Mark Reeder, Tanith, Triple R, Upstart, Sven Väth, Wolle XDP, így megtekintése szinte kötelező minden elektronikus zenei rajongó számára.

Forrás: Electronic Beats