Ütős underground nevek az Exit fesztivál No Sleep színpadán

- 4 perces olvasmány

Az idén 19. alkalommal, július 4 és 7 között megrendezésre kerülő Exit fesztivál, mint ismeretes szabadságmozgalmaként indult, ami az első naptól kezdve erős társadalmi üzenettel bír, ezúttal az EXIT Tribe, vagyis Exit Törzs, a jelszó, ami összefogásra ösztönöz, idén többek között egy német klub, a Münchenben található Mixed Munich Arts, röviden MMA bezárástól való megmentése kapcsán.

Az online petíciót már több ezren aláírták, de a siker érdekében az Exit fesztivál is bevet minden tőle telhetőt, hogy felhívja a figyelmet erre a történelmi jelentőséggel bíró klubra. Ennek kapcsán az MMA-val együttműködve, a fesztivál egyik legnépszerűbb színpadán a No Sleep-en szerveznek egy igazán ígéretesnek kinéző estet, július 4-én, ahol I Hate Models, SHDW & Obscure Shape, Boston 168 live, Black Lotus, Marcella és Ana Rs mutatja majd meg, hogy miről is szól a müncheni techno.
De nem ez lesz a fesztivál legundergroundabb színpadának egyetlen figyelemreméltó programja!

A nyitóestét követően, július 5-én újabb klub hangulata debütál a Péterváradi erődben, azzal, hogy a brazíliai D.Edge hostolja majd ezt az éjszakát. Sao Paolo 16 éve működő underground klubja mindig is rendkívül előremutató line-up-jairól volt híres, és ez itt sem lesz másképp.
Blawan, Giorgia Angiuli, 999999999, Blancah, Lag+, Monosaccharide és Duc In Altum mutatja majd biztos kézzel a dél-amerikai lendületet.

A grúziai Bassiani többek között úgy került be a történelembe, mint az a klub, amelyik a zene erejével volt képes győzelemre vinni egy rövid lefolyású, de annál eredményesebb forradalmat, amelynek nyomán talán az emberi jogok tiszteletben tartásáért is sikerült tenniük valamit.
Ezt fogja ünnepelni a Exit törzs a fesztivál harmadik napján, szombat éjjel, DVS1, Jasss, Dadub, NDRX, Zitto és Klaus diktálta ütemeivel.

Ennyi techno után nagyon jól fog esni a vasárnapi program, vagyis az egész napos All Day I Dream  ami a jelenkori house legfinomabbját prezentálja majd, a projektet megálmodó Lee Burridge mellett Sébastien Léger, YokoO, Newman és a helyi tehetségek Nevena Jeremic illetve After Affair által.

Így tehát teljessé vált a No Slepp stage line-up-ja, a  másik fontos helyszín, a Dance Arena felhozatala mellett, ami már több hónapja ámulatba ejtette az érdeklődőket többek között azzal, hogy idén 10 év után, 3 órás szettel tér vissza Carl Cox. Mellette Solomun + 1 projektje a Tale Of Us vendégszereplésével legalább akkora érdeklődésre tart számot, mint Amelie Lens visszatérése. Rajtuk kívül érkezik még Charlotte de Witte, Paul Kalkbrenner, Jeff Mills, Dax J, Boris Brejcha, Peggy Gou, Maceo Plex, Monika Kruse, Adriatique, Johannes Brecht és Satori is, kiegészülve a helyi erőkkel, azaz Ilija Djokovic, Mladen Tomic, Sinisa Tamamovic, Lawrence Klein, Coeus, Milos Vujovic, Rancha Tek, Forniva vagy Runy szettjével.

Ha ezek után Te is kedvet kaptál a fesztiválhoz még egyáltalán nem késő elkezdeni a tervezést, az alábbiakban némi segítséget is találsz a megközelítés, belépők és az előző évi hangulat kapcsán!

Időpont, helyszín:

Július 4-7, Újvidék, Péterváradi Erőd

Belépők

Az idén is rendkívül barátságos árfekvésű belépők értékesítése már megkezdődött a MEEX rendszerén keresztül, ahol a 4 napos bérlet 21 900 Ft-ért, a napijegy pedig 10 200 Ft-ért váltható, további bérlet és jegytípusok mellett.

Megközelítés

Novi Sad, azaz Újvidék Budapestről 300 km-re fekszik, autóval nem egészen 4 óra alatt, busszal közel 5, vonattal pedig 6 óra alatt érhető el.  Az oda – vissza út megközelítőleg 15 000 Ft és 20 000 Ft között teljesíthető.

Szegedről szinte már csak egy karnyújtásnyira, 140 km-re van autóval,
ami laza másfél óra , busszal pedig  3 óra alatt teljesíthető a trip. Az út költségei ebben az esetben max. az 5 000 -10 000 Ft-ot súrolja.

Debrecenből 390 km-t és 4 órát kell autóval utazni, hogy részese lehess az EXIT-nek. Pécsről picit nehezebb megközelíteni, de onnan is egyértelműen megéri az 2 és félóra, 190 km-es utazás.