Vakula bekaphatja

- 3 perces olvasmány
vakula lemez borító 2019
vakula lemez borító 2019

Vakula „Per Aspera Ad Astra” EP-je februárban jött ki a horvát Barba Records színeiben. Az EP, Mikhaylo Vityk egyik alteregója, Rocco Siffredi nevét viseli, vagyis egy olasz pornó színészről kapta a nevét. A lemezhez tartozó illusztrációkon Nastia, The Black Madonna, Peggy Gou és Nina Kraviz látható, amint egy pénisz alakú űrhajót vezetnek.

Vakula megosztotta Instagramján a hírt és hozzáfűzte:

Ezt a projektet szeretett hölgyeimnek szenteltem. Megpróbáltuk a legszebb péniszt ábrázolni, amit ezek a lányok valaha láttak.

A hashtagek között mellesleg szerepelt a #fuckthesystem is. Bár Vakula március 1-jén osztotta meg, az illusztráció csak április végén terjedt el igazán, miután Nastia ellenszenvét fejezte ki a képekkel és Vakula személyével kapcsolatban. Egy Instagram posztban megosztotta, hogy 2015-ben, amikor először találkoztak, Vakula szexista megjegyzéseket tett és konkrétan kijelentette, hogy ő egy sz*r dj. Nastia azt is hozzáfűzte, hogy az ukrán művész igazi problémája az, hogy nem bírja elviselni, ha a nők sikeresebbek nála.

Vakula egy kommentben reagált a Djane posztjára, illetve megígérte, hogy a művészek iránti tiszteletből lecseréli az illusztrációkat.

Itt csak a szexizmust hangsúlyozzák, pedig szeretem a királynőimet. A képeket egy barátommal készítettük és céljukaz lett volna, hogy felhívják a figyelmet a zenei szcéna kizsákmányoló természetére. Nem akartam tiszteletlen lenni.

The Black Madonna is kifejezte egyet nem értését a Twitteren és elb*szottnak nevezte a képeket.

Egy csapat sikeres nő ábrázolása egy olyan lemezen, amely egy nőket erőszakoló pornószínészről kapta nevét, ráadásul a nők megkérdezése nélkül, rengeteg szempontból káros és primitív. Feleségek, anyukák, művészek és kiadó tulajok vagyunk, akik csak a munkájukat próbálják végezni. Mindenki bekaphatja, aki szerint ez rendben van vagy vicces.

Vakula egy Facebook posztban reagált erre, illetve hazugságok terjesztésével vádolta a Black Madonnát.

Csak egy vicc volt ez a gyönyörű borító. Nincs problémám a nőkkel a környezetemben.

Peggy Gou csak ennyit fűzött hozzá:

Sajnálom, hogy túl bizonytalan vagy ahhoz, hogy elfogadd a nők sikerét. Nem vagyok mérges, inkább csalódott, hogy nem tudtál engem jobban ábrázolni. Szóval kapd be!

Nina Kraviz nem szolt hozzá a történtekhez, viszont azóta Vakula közösségi oldalai inaktívak, a Soundcloud posztjai pedig nem kommentelhetőek.

Forrás: Resident Advisor