Itthon került kiállításra az egyik Burning Man szobor

- 2 perces olvasmány
vál burning man szobor műalkotás
vál burning man szobor műalkotás

A Burning Man egyértelműen a legextrémebb fesztivál a világon. A nevadai Black Rock sivatagban 1986 óta megrendezett fesztiválon a zene mellett, a művészi önkifejezés és a kreativitás legkülönlegesebb példái jelennek meg évről évre. Így történt ez az ukrán Alexander Milov műalkotásával is, ami férfi és a nő közötti konfliktust, és a bennünk rejlő gyermek, szerelem iránti vágyódását ábrázolja. A mű 2015-ben került ki a Burning Man-re majd később 2017-ben Magyarországra szállították. 

Az első pillantásra, sőt másodikra is lélegzetelállítóan mesés kinézetű vasszerkezetű szobrok, két felnőttet ábrázolnak, – egy férfit és egy nőt – akik háttal ülnek ugyan egymásnak, azonban a bennük lévő gyerekek kinyújtják a kezeiket egymás felé. A speciális műanyagból készült gyerekszobrok sötétedés után egyébként feltűnően világítanak is, ezzel hívva fel a figyelmet a mű közvetlen üzenetére, miszerint felnőtt énünk hátat fordít ugyan a másiknak, de a valós énünk a bennünk élő gyermekek szeretnék átölelni, megérinteni, és ezáltal keresni egymással a kapcsolatot, hiszen együtt az élet nehézségeivel, kihívásaival is könnyebb megbirkózni.

A 16 méter hosszú és 10 méter magas alkotás stílusosan a LOVE nevet viseli és Válon, a Haraszthy Pincészet birtokán, a hegytetőn található. Ha beírjuk a Google Maps-be, hogy „Love by Milov” már indulhatunk is meglátogatni.