Veszélyes drog kombinációk

- 3 perces olvasmány
drog új dimenzió kutatás
drog új dimenzió kutatás

A különböző kábszik keverése jóval nagyobb veszélyt jelent, mint azt elsőre gondolnánk.

Az orvosi kutatások fejlődésének köszönhetően a világ kezdi felismerni a különböző pszichoaktív szerek, mint a Psilocybin (varázsgomba), THC (Marihuána), MDMA (Ecstasy), Ketamin vagy az LSD jótékony egészségügyi hatásait. Összességében mindenre igaz, hogy segítenek érzelmi és pszichológiai problémák leküzdésében, de egyenként is rendelkeznek egyedi tulajdonságokkal, melyek rengeteg ember életét teszik jobbá.

Amikor szakemberek alkalmazzák betegeken ezeket a szereket, gyógyító hatásúak lehetnek, poszttraumás stressz és sokféle szorongás leküzdésében, ám az orvosi környezeten túl, a nagyvilágban,fogyasztva számtalan veszélyt rejt a használatuk, mert valójában veszélyes kísérletet végez magán az, aki a megfelelő tudás nélkül dobálja magába. Néhányan kizárólag gyógyászati célból használják, mikro dózisokban és nem is érzik a hatást. Mások tudattágítás céljából, vagy az új dimenziók felfedezését élvezik, és persze vannak, akik csak szeretnek beállni.

A pontos hatás ismerete hiányában aztán nem mindenki élvezi azt az állapotot, amibe ezektől a hallucinogén és disszociatív szerektől kerül, de vannak olyanok is, akik a lehető legmélyebbre próbálnak merülni ezeken a kémiai átjárókon keresztül, egészen a megmagyarázhatatlanba.
Ezeken a kemikáliákkal színezett utazásokon valahol félúton az utazók nagy része „Psychonautává” válik, olyan egyénekké, akik a megváltozott és különleges tudatállapotokat próbálják felfedezni.

A koncepció az egész mögött sokak számára még új, de az „oldschool psychonauták” már évek óta ugrálnak a portálokon ki-be. A szakemberek tanácsával ellentétben keverik is ezeket az anyagokat és el is nevezik a különböző drog kombinációkat.

Mindegyik kombinációnak megvannak a saját veszélyei, melyekkel nem árt tisztában lenni.

  • A legnépszerűbb kombó az úgynevezett „Kitty Flipping”, ami a ketamin és az MDMA keveréke.
  • A „Nexus Flipping” az MDMA és a pszichedelikus 2C-B fúziója.
  • A „Candy Flipping” a legismertebb kombináció, ami az LSD és az MDMA mixtúrája.
  • „Hippie Flipping” a varázsgomba és az MDMA keverését jelenti, és ott van a hősies „Jedi Flipping”, ami az LSD, varázsgomba és MDMA keveréke.

Nem árt viszont óvatosnak lenni ezen szerek keverésével, főleg ha alkohol is társul hozzájuk. Egy jónak ígérkező élmény könnyen a sürgősségin végződhet, de egy végzetes baleset esélye is igen nagy. Amikor a kemikáliák a szervezeten belül keverednek, árthatnak is a testnek és az orvosságból létrejöhet valami, ami halálos is lehet. Szóval nem ajánlott ilyen kombókat nyomni, de tény, hogy az emberek mégis csinálni fogják, ezért fontos, hogy a kezdő és haladó szinten lévők egyaránt óvatosak legyenek és ne próbálják a határaikat feszegetni.

Forrás: Ravejungle