Az online bulik alatt is ezerrel megy a kábszizás

- 2 perces olvasmány
virtuális online buli mdma lsd rave 

virtuális online buli mdma lsd rave 

Az New York-i Egyetem kutatása az alkohol, az MDMA, az LSD és még sok más kábítószer fogyasztását vizsgálta meg a bulik digitális világba történő áttérés függvényében, és mint kiderült, a raver-ek továbbra is fogyasztanak rendesen. 

Manapság a virtuális bulikon van a hangsúly a legtöbb országban, és bár lecseréltük a klubokat a nappalira, az igazi party-arcokat ez nem gátolja meg a rekreációs szerfogyasztásban. A kutatásra április és május környékén került sor online formában, amihez az egyetem kezdeményezésére, több, a globális egészségüggyel foglalkozó szervezet is csatlakozott

ARRA VOLTUNK KÍVÁNCSIAK, HOGY A „MARADJ OTTHON” SZABÁLYOZÁSOK BEFOLYÁSOLTÁK-E A DROGFOGYASZTÁS MÉRTÉKÉT ÉS ARRA KELLETT RÁJÖNNÜNK, HOGY AZ EGYES VIRTUÁLIS ESEMÉNYEKEN RÉSZT VEVŐK KÖRÉBEN UGYAN ÚGY NÉPSZERŰEK EZEK A SZEREK.

A megkérdezettek 55.5%-a vett részt virtuális rave bulikon a Covid-19 ideje alatt és ezeknek több mint kétharmada fogyasztott illegális drogokat közben. A többség (70%) maradt az alkoholnál, de 30% fogyasztott marihuánát, 8.5% MDMA-t, 7% LSD-t és 4.2% kokaint. A virtuális happy hour résztvevői között a ketamin se maradt ki a sorból, ezzel a szerrel a megkérdezettek 3.4%-a élt. 

Forrás: Your EDM