Újpestről a berlini underground közepébe

- 2 perces olvasmány
wedding acid group underground bakelit kislemez 
wedding acid group underground bakelit kislemez 

A Wedding Acid Group nevű formációt három tehetséges magyar előadó Balla Zoltán, Keresztes Lóránt, és Leidal András alkotja. A triumvirátus zenéjéből pedig rögtön kiderül, hogy a nevükben szereplő acid nem csak egy hangzatos szó, hanem igazi rozsdás, büntető rotyogás. A három jóbarát közös zenélgetése 2009-ben egy újpesti panellakásban kezdődött és később a berlini klubok tömegei előtt folytatódott. Első megjelenésük a magyar Farbwechsel címkén látott napvilágot 2014-ben és most, hat évvel később idén egy újabb albummal jelentkeznek az olasz Art-Aud kiadón, ráadásul ezúttal bakeliten is megjelenik az albumuk. 

A zenei trió legújabb Easid Bits EP-ből pedig egyértelműen látszik, hogy ha ez nem döngeti meg fémesen a februárt, akkor semmi. A négy trekkes album 2 remixet is tartalmaz mivel a srácok a német Ryan James Ford-ot, és norvég EOD-ot is a fedélzetre invitálták, így ők is beletették a kiadványba az egyedi újragondolásaikat. A különböző frekvenciák keveredésével operáló színtiszta analóg szórakozás, nemcsak a táncparkett orientált partyarcokat, hanem az otthoni hallgatást előnyben részesítő zenerajongókat is remekül kiszolgálja.

A Wedding Acid Group Easid Bits EP-je február 24-én jelenik majd meg, de már most belehallgathatunk a közelgő végeredménybe.