Zajlik az élet a Berghain „kidobója” körül

- 2 perces olvasmány

Sven Marquardt legalább annyira híres és ismert lett az utóbbi évek alatt, mint a klub, amelynek az ajtaja felett őrködik, így a Berghain mellett az ő személye is gyakorlatilag külön brandé nőtte ki magát, amit csak úgy használni nem lehet.
Ezzel a ténnyel volt kénytelen szembesülni a svéd Beware Of Ninja cég is, ami még 2016-ban adott ki Bergnein néven kártyajátékot, amivel a híres és hírhedt beengedő bőrébe bújva lehetett eljátszani a berlini klub ajtaja előtt zajló eseményeket.

A göteborgi bíróság ítélete alapján, a svéd cégnek, 15 000 euró kártérítést kell fizetnie Marquardt-nak, mindamellett, hogy a meglévő készletek megsemmisítésére is kötelezték őket, mivel engedély nélkül használták nevét és alakját, a számos party arc típust is feltüntető kártyákon.

View this post on Instagram

Here's an overview of the FINAL Guest Cards artwork, all hilariously illustrated by genius designer @rebellalliansen. Zoom in for details or check it out at bergnein.com where you can finally preorder the game as well! (Link in bio) There are 50 Guest Cards and 35 different card types. You take turns as ze Bouncer and the goal is to let the right people in. Guest Cards score between -2 and +5 and some of them have actions on them that are activated when collected so it's important to pay attention. The game is finished when there are no more guests left in line and ze winner is the player with the most points. #berghain #berghainzegame #bergnein #berlintechno #productdevelopment #gaysnap #gaysofinstagram #ninjaprint #bgg #boardgame #boardgames #playingcards

A post shared by Bergnein (@bergnein) on

Szintén aktuális hír, hogy a napokban Marquardtnak fotó kiállítása nyílt a grúz fővárosban, tudniillik eredeti szakmája szerint fényképész, ezt a tevékenységet pedig mind a mai napig gyakorolja is, ráadásul nem csak hobby szinten. Nemrég Ausztráliába hívták egy munkára, ahol a német Bild napilap információi szerint igen kellemetlen, de valahol nagyon vicces szituba is keveredett, ugyanis állítólag arctetoválásai miatt nem engedték be egy helyi klubba.
Az esetről képanyag nem készült, a Khidi klubban lévő kiállításról viszont igen, ezt alább mutatjuk is:

 

Négy éve rögzített videón, a Berghain belülről

 

Forrás: Resident Advisor, Electronic Beats