Ha mainstream a szerző csak rossz lehet a zene?

- 2 perces olvasmány
zeneipar underggorund mainstream
zeneipar underggorund mainstream

A legtöbben tisztában vagyunk az egyes műfajok közti különbségekkel, valamint az underground és a mainstream közti ellentétek lényegével, de vajon jó hatással van ez a fajta elkülönülés a zeneiparra és a művészekre?
Black Coffee egy Instagram videóban fejtette ki véleményét a zenei szegregációval kapcsolatban és kétségkívül erősen érvelt ellene.

A zene egy univerzális nyelv, ami műfajtól függetlenül lehet ilyen vagy olyan, de semmiképp sem jó vagy rossz. Mi lenne, ha nem tudnánk az adott szám kitől származik? Tegyük fel, hallgatsz egy trekket és úgy érzed ez életed muzsikája. Megtudod, hogy ki az előadó és már nem is tetszik csak mert mainstream??

View this post on Instagram

Music is a universal language…..no barriers ♥️

A post shared by Black Coffee (@realblackcoffee) on

Black Coffee mondandójának a lényege, ha az adott zene eléri a célját és érzéseket vált ki belőlünk, mindegy, hogy ki az előadó és mennyire populáris. Nyilván a különböző műfajok különböző embereket vonzanak, de meglehetne az összhang a különbözőség dacára is. 

A gondolatok tekintetében számos előadó támogatását élvezi a dél-afrikai producer és lemezlovas, többek között David Guetta-ét is, akivel tavaly készítette el Drive névre hallgató közösüket.