Zeneírás és kiadás önerőből

- 3 perces olvasmány


Vendégszerkesztőnk, Bánkuti Dani, a Magyar Producer Workshop és az MPW Találkozó megálmodója, a két éve megjelent Zenei Karrier Önerőből és az egy éve kiadott Telt Ház Önerőből sikerét követően, újabb kiadvánnyal jelentkezett, ami a zeneírás, kiadás és az ehhez kapcsolódó önmenedzselés  tematikáját járja körbe a már tőle megszokott közérthető nyelvezettel és profi háttér információkkal.

A könyv, ami a rendkívül beszédes: Zeneírás és kiadás önerőből címet kapta, a következő kérdésekre ad választ:

– Hogyan kezdjünk el zenét tanulni?

– Mit kell egyáltalán megtanulnunk?

– Milyen folyamatokból áll a zeneírás?

– Milyen eszközökre van szükségünk a zenéléshez?

– Hogyan kezdjünk hozzá a zenéléshez?

– Miből épül fel a zene?

– Hogyan találjunk kiadót a zenénkhez?

– Hogyan adjuk ki és vagy népszerűsítsük saját magunk a zenéinket?

Mindig is érdekelt a zeneírás, a producerkedés, az éneklés? Vagy már próbálkozol velük egy ideje, de még volna mit tanulni? Régóta keresel egy olyan könyvet, amely átfogó képet ad?  
Bánkuti Dani harmadik könyve pont ezeknek az olvasóknak pontosan erről szól. A könyv a zeneírás, producerkedés teljesen folyamatát mutatja be, írja le, egészen az inspiráció megszületésétől kezdve, a zene kiadásán át egészen a népszerűsítéséig.
Jelenleg a világon nem született még olyan könyv, amelyik a modern zenék készítésének fázisait ilyen egyszerűen, de mégis részletesen írja le. A könyv olvasása során akár a teljesen laikus is át fogja látni, hogy milyen folyamatokból és lépésekből áll a zeneírás, miket kell megtanulni, mit kell megvásárolni hozzá (konkrét példákkal), illetve melyek azok a buktatók, amiket érdemes kerülni. A könyv nem titkolt célja, hogy bebizonyítsa minden olvasónak, hogy nem létezik “zene” gombnyomásra”. 

A fejezetek a hazai zeneipar legprofibb szakértői által lettek kiegészítve és lektorálva, így minden fejezet egy újabb puzzle darabka lesz, a zenélni vágyok számára.
A könyv nem csak teljesen kezdőknek szól, hanem az olyan haladók számára is értéket képvisel, akik inspirációt és tippeket keresnek a továbbjutáshoz, akár munkafolyamat akár technikai, vagy akár marketing, népszerűsítés szintjén.
Garantáltan egy kellemes olvasmány lesz minden zene fanatikus és zenész számára. 

Az ajánló alapján tehát egy újabb izgalmas olvasmányra számíthatunk a szerzőtől, hiszen akárcsak az általa szervezett MPW Találkozó, úgy ez a kiadvány is valódi, értékkel bíró információkat oszt meg az olvasóval, ráadásul nem csak zeneszerzők számára lehet informatív olvasmány, életszerű példái szinte bárknek hasznos tipekkel szolgálhatnak a mindennapi kihívások sikeres megugrásához.